✓Worldwide Shipping ✓100% Natural

OM OSS


SOONA COLLECTION är ett klädmärke som vill omfamna dig med en känsla av lugn och ro. Våra plagg har en premiumkänsla med sina naturliga, slitstarka och hållbara material och slow fashion och hållbart mode är något vi brinner för. När du bär våra plagg vill vi att du ska känna dig genuin, harmonisk, stark och fri i sinnet. Fri att drömma och fri till att göra precis vad du vill.

Vi erbjuder hållbara linneplagg i en tidlös design som kan bäras i generationer.


Bakgrund

SOONA COLLECTION startades av vår grundare Hanna våren 2022. Hanna gav sig in i modebranschen med sitt första klädmärke New Odd Things något år tidigare. Som ny in i branschen med ett förflutet inom inköp hållbara leverantörskedjor förfasades hon över hur den europeiska modeindustrin till stor del fortfarande befann sig i ett ganska smutsigt läge med en lång väg att vandra inom sitt hållbarhetsarbete. När hennes delägarskap och hårda arbete i en egen sömnadsfabrik resulterade i en BSCI-certifiering (Better Social Compliance Initiative) började tankarna om en egen hållbar kollektion i naturmaterial sakta ta form. En ny resa med skissande och skapande parallellt med jagande av hållbara material och pålitliga leverantörer startade och våren 2022 får den första kollektionen SOONA se dagens ljus. En kollektion linnekläder skapad för vardaglig komfort, bekvämlighet, frihet och harmoni med hållbara naturmaterial närmast kroppen.


Vår Vision

Vår VISION är att synliggöra och bidra till att reducera mental ohälsa i form av utbrändhet och känslor av otillräcklighet som lätt uppstår i den ofta stressiga värld vi lever i idag. Vi vill omfamna lugnet, stillheten och inspirera till att ta en paus i vardagen då och då. Att ta sig tiden till en lugn stund och återupptäcka och se alla de vackra ting som finns omkring oss. Att bidra till en högre levnadsstandard med bättre balans i livet samtidigt som vi vill skapa högre medvetenhet om miljöpåverkan inom modebranschen. 


Vårt Uppdrag

Vårt uppdrag är att inspirera till en fin och hälsosam relation med dig själv när du bär våra vackra linneplagg. 

Med vår tidlösa Skandinaviska design är vårt mål att få kvinnor över hela världen att trycka på paus-knappen då och då för att fylla sitt inre med lugn, harmoni, glädje och egenkärlek. Vi vill att våra kunder ska känna sig fria, älskade, tillräckliga och med en styrka att styra över sina liv, hela tiden. Vårt uppdrag är helt enkelt att inspirera kvinnor till en stark, sund och hälsosam relation med sig själva när de bär våra tidlösa vackra linneplagg.

Så glad jag är över att du hittat hit!

Jag hoppas innerligt du tycker om vår filosofi och att du hittar något nytt favoritplagg här inne hos oss. 

Varmaste hälsningar Hanna, Grundare av Soona Collection