✓Worldwide Shipping ✓100% Natural

OM SOONA


SOONA COLLECTION är ett klädmärke som vill omfamna dig med en känsla av lugn och ro. Våra plagg har en premiumkänsla med sina naturliga, slitstarka och hållbara material som alla är certifierade. Slow fashion och hållbart mode är något vi brinner för och du kan känna dig säker på att du gjort ett bra val när du väljer att handla från oss. När du bär våra plagg vill vi att du ska känna dig genuin, harmonisk, stark och fri i sinnet. Fri att drömma och fri till att göra precis vad du vill.

Vi erbjuder hållbara linneplagg i en tidlös design som kan bäras i generationer.


Bakgrund

SOONA COLLECTION startades 2022 av vår grundare Hanna. Hanna klev in i modebranschen med sitt första klädmärke New Odd Things något år tidigare. Som ny in i branschen med ett förflutet inom inköp och hållbara leverantörskedjor förfasades hon över hur den europeiska modeindustrin fortfarande såg ut. Man har en lång väg att vandra gällande hållbarhetsarbete. När hennes delägarskap och hårda arbete i en egen sömnadsfabrik resulterade i en BSCI-certifiering (Better Social Compliance Initiative) började tankarna om en hållbar kollektion i naturmaterial sakta ta form. En ny resa med skissande och kreativt skapande parallellt med jagande av hållbara material och pålitliga leverantörer startade och våren 2022 får den första kollektionen SOONA se dagens ljus. 

Hanna vill inspirera till en sundare livsstil där du sätter dig själv i främsta rummet. Med SOONA Collection vill hon förmedla inspiration till en mer hållbar konsumtion och kommer fortsätta skapa härliga kollektioner av linnekläder för vardaglig komfort, bekvämlighet, frihet och harmoni med hållbara naturmaterial närmast kroppen.


Vår Vision

Vår VISION är att bidra till att reducera mental ohälsa i form av utbrändhet och känslor av otillräcklighet som lätt uppstår i den ofta stressiga värld vi lever i idag. Istället för att maxa i en redan snabbt spinnande vardag vill vi omfamna lugnet, stillheten och inspirera till att ta en paus då och då. Att ta sig tiden till en lugn stund och återupptäcka och se alla de vackra ting som finns omkring oss. Att bidra till en högre levnadsstandard med bättre balans i livet samtidigt som vi vill skapa högre medvetenhet om miljöpåverkan inom modebranschen. 


Vårt Uppdrag

Vårt uppdrag är att inspirera till en fin och hälsosam relation med dig själv när du bär våra vackra linneplagg av naturmaterial. 

Med vår tidlösa Skandinaviska design är vårt mål att få kvinnor och män över hela världen att trycka på paus-knappen då och då för att fylla sitt inre med lugn, harmoni, glädje och egenkärlek. Vi vill att våra kunder ska känna sig fria, älskade, tillräckliga och med en styrka att styra över sina liv, hela tiden. Vårt uppdrag är helt enkelt att inspirera till en stark, sund och hälsosam relation med oss själva när vi bär våra tidlösa vackra linneplagg. Och du kan vara säker på att vi endast använder naturvänliga, hållbara, certifierade material hela vägen, från det växande linet till infärgningen av våra kläder. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Så glada vi är över att du hittat hit!

Vi hoppas innerligt du tycker om vår filosofi och att du hittar något nytt favorit linneplagg här inne hos oss.